Табиғи қышқылдар мен сілтілер. Индикаторлар

Бұл сабақты көру үшін сайтқа кіру керек
немесе

Сабаққа шолу

Сенің меңгеретінің

  • «қышқылдық» және «сабындылық» қасиеттер кейбір табиғи қышқылдар мен сілтілердің белгілері болуы мүмкін екендігін білу;
  • химиялық индикаторлар метилоранж, лакмус, фенолфталеинді және олардың әртүрлі ортадағы түстерінің өзгеруі;
  • pH шкаласы негізінде әмбебап индикаторды қолданып, сілтілер мен қышқылдарды анықтау;
  • «антацидтік заттарды» қолдану мысалында қышқылдардың бейтараптануы.

Сенің білетінің

  • лимон мен сірке суында қышқыл дәмнің болуы.

Сабақтың мазмұны

  • Табиғи қышқылдар мен сілтілер
  • Индикаторлар
  • Қышқыл мен сілтінің реакция ортасын анықтау
  • Бейтараптану реакциялары
  • Тест
Қате туралы хабарландыру