ҰБТ-ға дайындық үшін ағылшын тілі пәнінен тест тапсырмалары

Бөрібаева Жәмилә Оракбаевна
Жамбыл облысы, Қордай ауданы, Жамбыл ауылы, Ж.Жабаев атындағы №26 орта мектеп
17984
ҰБТ тесттері
Тақырыбы:
ҰБТ-ға дайындық үшін ағылшын тілі пәнінен тест тапсырмалары

 

1. «To lose» сөзінің антонимін табыңыз.
    A) to ring
    B) to find
    C) to hide
    D) to call
    E) to read


2. Дұрыс жауабын таңдаңыз:
My father is from Astana, ….?
    A) isn’t he
    B) isnt’t my father
    C) does he
    D) does my father
    E) is he


3. Берілген сөз қай сөз табына жатады?
Evolution
 A) етістік
 B) герундий
 C) зат есім
 D) үстеу
 E) жалғаулық шылау


4. Дұрыс құрылған сөйлемді көрсетіңіз.
    A) I think it don’t work
    B) Doesn’t play with a book
    C) She doesn’t fond of the classical music
    D) Tom don’t like reading a book
    E) I don’t have much money


5. Етістіктің дұрыс ырықсыз етіс формасын таңдаңыз:
I (to promise) a new computer by my parents last week.
    A) were being promised
    B) has been promised
    C) was promised
    D) am promised
    E) were promised


6. Кері мағынасы бар сөзді табыңыз.
    A) practical
    B) impossible
    C) formal
    D) literate
    E) polite


7. Шартты райдың дұрыс етістігін таңдаңыз:
If I _____ her e-mail, I would send her a message.
    A) knew
    B) would know
    C) had known
    D) know
    E) have known


8. «Go» етістігінің Participle I түрі.
    A) to go
    B) going
    C) gone
    D) went
    E) to have gone


9. Берілген әріптерден дұрыс құрылған сөзді көрсетіңіз:
t, x, u, i, m, e, r
    A) mixture
    B) turemix
    C) tumerix
    D) meturix
    E) ximture


10. [a:] оқылатын сөзді табыңыз.
      A) care
      B) case
      C) card
      D) cash
      E) catch


11. «қамқор болу» мағынасы бар тіркес етістікті табыңыз.
      A) put off
      B) see off
      C) leave out
      D) look after
      E) look out


12. «funny» мағынасына сай сөзді табыңыз.
      A) fresh
      B) humorous
      C) tragedy
      D) salty
      E) bless


13. Дұрыс антонимді белгілеңіз:
Vote for
      A) belong to
      B) consist of
      C) inherit from
      D) vote on
      E) vote against


14. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:
To make somebody …. ұялғаннан бетінің оты шығу.
      A) red
      B) blush
      C) blue
      D) green
      E) black


15. «Денсаулық» сөзіне қатысты сөз.
      A) blood pressure
      B) primary school
      C) reported speech
      D) round up lesson
      E) reference material


16. Мағынасын толықтырыңыз:
While there is ….. there is …..
      A) life, hope
      B) gold, glitters
      C) handsome, does
      D) waters, deep
      E) apple, nature


17. Идиоманы аяқтаңыз:
Troubled …..
      A) Rain
      B) Waters
      C) Wind
      D) Air
      E) Water


18. Пристафканы дұрыс қолданып «әдепсіз» сөзін табыңыз.
      A) unpolite
      B) inpolite
      C) mispolite
      D) dispolite
      E) impolite


19. Етістіктің дұрыс нұсқасын табыңыз:
Where ….. now?
      A) is you going
      B) am you going
      C) do you going
      D) are you going
      E) you do


20. «to be» етістігін қолданып, берілген жауаптарға сұрақтар қойыңыз:
… yes, I am American.
….no, he’s not a doctor.
      A) Is you American? Is he a doctor?
      B) Are you American? Is he a doctor?
      C) I am American, am I? Does he a doctor?
      D) Am you American? Am he a doctor?
      E) Are you American? Are he a doctor?


21. It is not the borders of Kazakhstan.
      A) Kyrgyzstan
      B) Mongolia
      C) The Caspian Sea
      D) Uzbekistan
      E) China’s Xinjiang Uygur Autonomous Region
      F) Turkmenistan
      G) Russia
      H) Iran


22. Түбір етістікті, есімшені, герундийді дұрыс қолданыңыз:
My watch has stopped …
      A) is working
      B) had worked
      C) to work
      D) working
      E) ticking
      F) to working
      G) making
      H) will go


23. Сұраққа дұрыс жауап таңдаңыз:
The traditional Kazakhstan food include … and …as well as … products.
      A) ham, pork, airan
      B) mutton and horse – beef, sour – milk
      C) fried eggs, potato, milk
      D) foiled potato, meat, milk
      E) chicken, pork, kymyz
      F) turkey, chicken, milk
      G) mutton, beshbarmak, make’s (cow’s) milk
      H) rolled dough, pork, airan


24. “differ” – сөзінен туынды сөз тудыратын жұрнақтар.
      A) – ous
      B) – ence
      C) – less
      D) – ent
      E) – ness
      F) – or
      G) – ful
      H) – er


25. Сұраққа дұрыс жауап беріңіз:
What is the most important Kazakh holiday?
      A) Mother’s day
      B) New year
      C) The Kazakh New Year
      D) Nauryz
      E) Father’s day
      F) Children’s day
      G) Thanksgiving day
      H) Christmas


26. “an” – артиклі қолданылмайтын сөздер:
      A) umbrella
      B) ball
      C) engineer
      D) car
      E) apple
      F) book
      G) orange
      H) ice-cream


27. Ырықсыз етістіктің дұрыс жазылған нұсқасы
      A) have been taken
      B) are built
      C) will be finished
      D) have written
      E) shall go
      F) is go
      G) are watching
      H) was write


28. Үстеу болатын сөздер
      A) difficult
      B) beautiful
      C) always
      D) dangerous
      E) hardly
      F) ever
      G) suggest
      H) enter


29. Name three parts of London:
      A) The East End
      B) The City
      C) Downing Street
      D) Trafalgar Square
      E) The West End
      F) The Tower bridge
      G) Westminster Abbey
      H) The Buckingham Palace


30. Дұрыс жауапты таңдаңыз:
What is Selfridges famous for?
      A) Lifts
      B) A lamp
      C) Windows displays
      D) Furs
      E) Furniture
      F) Shoes
      G) Departments
      H) jewellery

 

 

1 – 20 дейінгі тест сұрақтарының 1 дұрыс жауабы:
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B A C E C B A B A C D B E B A A E E D B
 

 

21 – 30 дейінгі тест сұрақтарының бірнеше дұрыс жауабы:
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
B D B B A B A C A A
H G G D D D B E B C
          F C F E G
Қате туралы хабарландыру